Poradna Odvlhčovače vzduchu


Autor: MUDr. Hana Barčová | Vloženo: 07.12.2020 000 19:33 | Témata: Poradna Odvlhčovače vzduchu

MUDr. Hana Barčová

Odvlhčení garáže

mám řadovou garáž, poslední v řadě, uvnitř je sucho, není tam plíseň, obyčejná garážová vrata...chci v ní uskladnit starožitný lakovaný nábytek a bojím se, že se poškodí...jaký způsob odvlhčení mám zvolit? děkuji za radu Barčová

  • 8. prosince 2020 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, paní doktorko,
    odvlhčování vzduchu má význam, pokud se v místnosti dlouhodobě nebo opakovaně vyskytuje nadměrná vlhkost – v případě neobytné místnosti nad cca 65 %. Samozřejmě hraje roli i to, jakou maximální vlhkost snášejí uskladněné předměty.

    Garáže jsou obvykle nevytápěné. Pokud v té vaší teplota ani v zimě neklesá pod cca 15 °C, doporučuji zvolit odvlhčovač kompresorový (kondenzační). Pokud klesá, kompresorové odvlhčování by bylo velmi málo účinné, a tak je vhodné sáhnout po odvlhčovači adsorpčním, který je účinný už při teplotách těsně nad bodem mrazu.

    Dále při výběru hraje roli velikost místnosti. Vše podstatné najdete v nákupním rádci pro výběr odvlhčovače na našich stránkách: https://www.proalergiky.cz...
    V případě jakýchkoli nejasností je vám k dispozici naše infolinka 541 212 450.

    Mějte se hezky,
    Michal Závacký, ProAlergiky.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.