Poradna Odvlhčovače vzduchu


Autor: Eva Izáková | Vloženo: 26.11.2021 000 20:51 | Témata: Poradna Odvlhčovače vzduchu

Eva Izáková

Odvlhčovač vzduchu s čističkou

Dobrý den, vybírám odvlhčovač vzduchu s čističkou do sklepa 100 m2, kde bude v jedné místnosti sklad textilií. Bohužel je zde vlhkost vzduchu 75 % a je cítit plíseň. Kvůli plísni bych chtěla, aby přístroj měl i HEPA filtr. Můj předvýběr je přístroj MeacoDry Arete One 25 l. Podle popisu na některých e-shopech je však určena pro místnosti do 32 m2, zato má ale odvlhčovací kapacitu 25 l/den. Také zvažuji značku Rohnson R-9916 Health & Clean, která je doporučována pro místnosti 100 m2, ale zase má odvlhčovací kapacitu jen 16 l/den a nemá HEPA filtr. Který z těchto přístrojů by byl pro naše podmínky vhodnější? Děkuji za odpověď.

  • Chytry-obchod.cz

    Chytry-obchod.cz

    27. listopadu 2021

    Dobrý den, paní Izáková,
    pro velikost sklepa 100 m2 bych Vám doporučil odvlhčovač vzduchu s čističkou Rohnson R-9920 Genius Wi-Fi Health & Clean s UV-C + uhlíkový a ionizační filtr s kapacitou 20 litrů za den.

    Podrobný popis odvlhčovače Rohnosn R-9920 najdete na https://odvlhcovace-vzduchu.heureka.cz...
    K tomuto odvlhčovači je možné přikoupit HEPA filtr (na e-shopu je v části Doporučujeme přikoupit).


    V případě potřeby se na nás neváhejte obrátit.

    S pozdravem

    Ing. Michal Maršálek
    majitel e-shopu

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 29. listopadu 2021 - Oficiální zástupce obchodu ProAlergiky.CZ

    Dobrý den i ode mě, paní Izáková,
    do místnosti s plochou kolem 100 m2 doporučuji odvlhčovač s výkonem alespoň 40 l za den a co nejvyšším vzduchovým výkonem, aby si dokázal s tak velkým prostorem poradit. V kombinaci s čištěním vzduchu však takový přístroj zřejmě nenajdete, nejblíže je snad TROTEC TTK 99 HEPA.
    Důležitá je ale ještě otázka teploty vzduchu. Pokud jde o studený, nevytápěný sklep (teplota v zimě pod cca 12 °C), bude reálný odvlhčovací výkon všech kondenzačních odvlhčovačů výrazně menší, než výrobcem udávaný maximální výkon. I proto bude potřeba sáhnout po přístroji s opravdu vysokým výkonem, anebo zkombinovat více slabších přístrojů. Existují i adsorpční odvlhčovače schopné odvlhčovat při nízkých teplotách, avšak ty nebývají vybaveny HEPA filtrem, maximálně ionizátorem, který rovněž šíření plísní brzdí.
    Ať se vám daří,
    Michal Závacký, ProAlergiky.cz
    541 212 450, [email protected]

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.