Poradna Sinclair CFO-20N

Autor: | Vloženo: 17.01.2018 000 08:50 | Témata: Poradna Sinclair CFO-20N

Vypínání přístroje za chodu

V návodu je uvedeno mezi upozorněními: ,,Nikdy neodpojujte odvlhčovač ze zásuvky, když pracuje. Mohlo by to poškodit elektronické obvody." Což se prakticky přímo neshoduje s použitím přístroje se spínacími hodinami, jak zde přesto několik prodejců uvádí, že to je možné... Stejně tak přístroj disponuje funkcí autorestartu, jako by výrobce chtěl použití spínacích hodin umožnit. Jedná se jen o alibi typu Nepoužívejte prodlužovací šňůru (protože když bude vadná a vy si přístroj zničíte, bude to jen vaše vina) nebo se přístroj se spínacími hodinami reálně může časem poškodit (pak nechápu funkci autorestartu) a proto má zabudovaný aspoň omezený časovač? Děkuji

  • 17. ledna 2018 - Odpověď partnera sekce proalergiky.cz

    Dobrý den,

    všeobecně návody musí být napsány tak trochu alibisticky, výrobce se musí chránit. Sinclair se prodává po celém světě, kde žijí různé kultury, je jiná úroveň života, jiná pravidla a povinnosti výrobce.
    Výrobek lze používat přes spínací hodiny. Funkce autorestartu je funkční a je možné ho ji využít. Prodlužovací šňůry se obecně nedoporučují. Leží většinou na zemi, takže konkrétně v tomto případě, kvůli vlhkosti a
    případnému úrazu el.proudem se nedoporučuje.

    Pěkný den,
    tým ProAlergiky.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (3)
  • 17. ledna 2018 - Oficiální zástupce obchodu CVB Ventilátory-shop.cz

    Dobrý den,

    Přístroj má zabudovaný časovač, který je tam z výroby naprogramován a je to jediný časovač, který je možný použít a zachovat záruku přístroje.

    Při používání spínacích hodin přístroj odpojíte od napájení při chodu přístroje a tím se můžou poškodit elektrické obvody a součástky přístroje. Je něco jiného vypnout přístroj programově (nebo tlačítkem on/off, na což je z výroby naprogramován) a něco jiného je vypnout ho odpojením od napájení (spínací hodiny nebo vytáhnutí ze zásuvky při chodu). Elektrické součástky na toto nejsou dělané.

    Nevím o jakém autorestartu mluvíte. Žádným tlačítkem autorestart tento přístroj nedisponuje. Mohl byste mi tuto funkci vysvětlit? Ať vím co máte na mysli a můžu vám to vysvětlit.

    Když chcete televizi vypnout, tak jí vytahujete ze zásuvky? Řekl bych, že ne. Vypnete ji na ovladači nebo tlačítkem přímo na televizi. Je to elektrické zařízení stejně jako odvlhčovač a může se poškodit stejně jako odvlhčovač, když ji budeme vypínat vytahováním ze zásuvky při chodu a ne ovladačem nebo tlačítkem na TV..

    S pozdravem,

    Tomáš Hájek
    Servisní technik

    C V B s.r.o.
    VENTILÁTORY, KLIMATIZACE A TEPELNÁ ČERPADLA
    Dukelská 5449, 43001 Chomutov 1

    GSM: +420 774 111 447
    tel.: +420 474 650 267
    IP tel.: +420 414 146 699
    [email protected]
    www.ventilatory-shop.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Tomáš

      17. ledna 2018 - Tomáš

      Dobrý den,

      autorestart není tlačítko, ale funkce přístroje, která jej po odpojení přívodu napájení (spínací hodiny) po jeho opětovném zapojení přivede do stavu a konfigurace (zapnuto/vypnuto, vlhkost apod), ve které byl před ním. V případě, že by se takovéto vypínaní nedoporučovalo, neměla by funkce přímo uplně smysl (obzvlášt když nemá pevné pozice tlačítka on/off). Elektrických přístrojů je celá řada, některé odpojení ze zásuvky zvládají lépe, některé hůře. Hlavně ty chytřejší mívají problémy s řídícími nebo operačními systémy, ale tohle není uplně počítač i když nějaký řídící mechanismus mít musí. Stejně tak se nedoporučuje v návodu používat prodlužovací kabel kvůli vlhkosti, tzn že v případě zajištění nevlhkého okolí kabelu lze toto doporučení bezpečně ignorovat... Pak člověk neví na čem je.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.