Poradna Trotec TTK 110 HEPA

Autor: | Vloženo: 15.09.2018 000 16:33 | Témata: Poradna Trotec TTK 110 HEPA

Výdrž Hepa filtrů

Dobrý den, chceme na zimní sezónu pořídit odvlhčovač s čističkou vzduchu a zatím se mi Trotec TTK 110 HEPA jeví jako top mezi těmito produkty. Jen by mě z hlediska celkové investice zajímalo, jakou životnost má 1 hepafiltr, přibližně jak často je nutné ho měnit, jak se celkově čistí a také, jak poznám, že už je potřeba nový. Děkuji za odpověď.

  • 17. září 2018 - Oficiální zástupce obchodu Gavri.cz

    Dobrý den,
    HEPA filtr vydrží přibližně 1 rok při používání cca 8 hodin denně v běžném prostředí. Čím více je prostředí prašné, tím kratší životnost filtr bude mít. Povrch filtru je dobré alespoň 2x do měsíce vysát vysavačem (částice usazené uvnitř filtru již nelze odstranit).
    Na počátku je HEPA filtr bílý, postupně šedne a na konci jeho životnost je již zcela šedý a je i znát na přístroji, že se snížil vzduchový průtok a zvýšila hlučnost. Nejpozději v tuto chvíli by již měl být filtr vyměněn.
    S pozdravem
    Gavri.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Lenka

      17. září 2018 - Lenka

      Super, vím, vše, co jsem potřebovala. Moc děkuji za odpověď. Lenka


  • 17. září 2018 - Odpověď partnera sekce proalergiky.cz

    Hezký den, Vám přeji,
    doba používání filtru je vždy závislá na intenzitě používání odvlhčovače a míře znečištění vzduchu ve Vaší domácnosti. Lze předpokládat, při používání 8 hodin denně, výměnu jednou za rok. Životnost filtru si můžete prodloužit pravidelnou údržbou filtračního systému odvlhčovavče. Čištění vzduchových filtru provádějte alespoň jednou za 14 dní, odstraňte tak hrubé nečistoty.
    HEPA filtr můžete zkontrolovat pohledem (nový HEPA filtr bíle zbarvený, silně znečištěný již šedivý, což znamená nutnou výměnu). HEPA filtr spolešně s předfiltrem je doporučováno pravidelně čistit pomocí vysavače. Pokud je předfiltr silně znečištěn, vyčistěte jej teplou vodou s neutrálním čistidlem. Celý předfiltr poté nechte vyschnout, nevkládejte jej vlhký do přístroje.
    S přátelským pozdravem
    ProAlergiky.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Lenka

      17. září 2018 - Lenka

      Moc děkuji za odpověď. Ještě bych se ráda zeptala, zda jsou nějaké další srovnatelné alternativy k Trotecu, kde by byla zároveň funkce čištění vzduchu pomocí Hepa a ne pouze ionizátor. Našla jsem ještě odvlhčovač vzduchu Biet DC40L HEPA. Jinak v podobné cenové relaci či levnější se mi jiný nalézt nepodařilo. Bydlíme ve městě, kde je mnoho továren, v bytě máme psa a dcera skoro celou minulou zimu trpěla na záněty dutin (přičítám i trochu školkovému prostředí), i manžel ovšem na dutiny přes zimu částo trpí. Bydlíme v bytě (75m2) ve starém zatepleném činžovním domě a cirkulace vzduchu v některých místnostech (hlavně v ložnici) je špatná a jelikož jsme 4členná rodina s malými dětmi, doma se i dost suší prádlo, takže s vlhkostí a plísní také bojujeme každou zimu. Dcera je čerstvě po odebrání nosní mandle, tak bych chtěla pomoci lepšímu prostředí i touto cestou a vkládám do odvlhovače kombinovaného s čističkou mnoho nadějí. Zaroveň jsem si vědoma, že je to dost nákladná investice a ačkoli jsem si už hodně informací načetla, stále jsem v tomhle směru laik a nejsem si úplně jistá, co by bylo nejvhodnější pořídit.Zatím tedy váhám mezi TROTEC TTK 110 HEPA a Biet DC40L HEPA. Děkuji za každou radu.


    • proalergiky.cz

      17. září 2018 - Komentář partnera sekce proalergiky.cz

      Pokud byste měla zájem, celou situaci a výhody či nevýhody můžeme společně probrat na naší infolince, s telefoním číslem 602 813 222 ProAlergiky.cz nebo mi napiště přes náš chat a společně probereme vhodné varianty výběru a pobavíme se o celé problematice v širší souvislosti.
      S přátelským pozdravem
      ProAlergiky.cz


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.